gott öl i berlin

var i berlin och drack två fina öl där. dels neumarket lammsbräu, ett ekologiskt öl från bayern. väldigt fin och mjuk. sedan kreuzberger molle, ett ofiltrerat ljust öl.

det första ölet finns på fat på hackesher hof vid hakesher markt, det andra på max und moritz på oraniensstrasse 162 i kreutzberg.

rekas!

Hej

Jag hittade också spännande öl i Berlin. Inte för att det var världens godaste Öl utan för att det var något unikt och därför värt att nämnas. Jag hittade av en slump en butik som drevs av Benedicterorden och där hade de förutom kryddor och likörer även öl. När jag var där hade de yoigl ” Vollbier mit Hefe” från Klosterbrau i Mallersdorf. Klosterbraus drycker bryggs av nunnor till skillnad från andra öl som bryggs av munkar. Öltypen säger inte så mycket men en enligt "Good Beer guide Germany" heter bryggmästaren syster Doris och ölet ska bara säljas vid en lokalpub i klostrets närhet.
Det var en ofiltrerad fruktig öl av lagertyp.

Butiken hittar ni i hörnet Stargarder Str och Duncker Str. Lite osäker på om det var Duncker Str men jag gick på Stargerder Str när jag hittade butiken.

**Tomas